Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor høne
Fyll:
50 g skåldede, hakkede mandler
75 g semuljegryn kokt i 2 dl vann
25 g smør
100 g rosiner
1 ts kanel
1 ts ingefær
1 ts salt
1/2 ts pepper
50 g smør
Tilbehør:
1 lite kålhode
1 1/4 dl vann
150 g rosiner
100 g skåldede, delte mandler
revet skall og saft av 1 sitron
salt
pepper
persille til pynt
Bland alle ingrediensene til fyllet. Smak til med salt og pepper.
Ha fyllet i hønen og bind den opp. Legg den i en gryte og hell på vann til det står halvt opp på den.
La hønen koke ca 1 1/2 time, eller til den er mør. Ta lokket av mot slutten, så noe av kraften damper bort. Ca 1 1/4 dl kraft skal være igjen.
Brun hønen pent brun på alle sider i smør.
Ta for deg tilbehøret og skjær kålen i strimler og kok den i litt lettsaltet vann. Tilsett rosiner, mandler og sitronskall og saft. Smak til med salt og pepper.
Anrett hønen på fat med tilbehøret rundt. Del opp hønen ved bordet. Kraften serveres ved siden av som saus.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus