Flere resulteter finnes under oppskriften
3-4 rapphøns
salt
pepper
sellerisalt
smør eller margarin
1 ss olje
50 g bacon
1 pose surkål
1 laurbærblad
100 g syltet gresskar
Fyll:
2 tykke skiver loff
2 ss hvitvin
1 stor løk
50 g leverpostei
1 egg
Gni de rensede rapphønsene ut- og innvendig med salt, pepper og sellerisalt.
Smuldre krummen av loffskivene og bland det med hvitvin, hakket løk, leverpostei og egg.
Fyll farsen i rapphønsene, lukk for åpningen med fjærfenål eller sy igjen.
Brun fuglen i smør og olje og la den surre ferdig under lokk ved svak varme.
Rist små baconterninger, hell fettet fra og tilsett 1 ss smør.
La surkålen koke i fettet sammen med laurbærblad og nymalt pepper. Bruk helst sauerkraut, men vanlig surkål kan godt anvendes.
Bland gresskarbiter i surkålen.
Anrett den på varmt fat. Del rapphønsene i to og legg dem oppå.
Serveres med kokte poteter eller grovt brød og smør til.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus