Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g kyllinglever
200 g ferske eller hermetiske sjampinjonger
2-3 ss margarin eller smør
Stuing:
2 ss hvetemel
2 dl vann + evt soppkraft
1 hønsebuljongterning 1 dl fløte
nymalt pepper
1-2 ss sherry eller presset appelsin
La fryst kyllinglever halvtine. Skjær den eventuelt i mindre biter. Skyll og skjær ferske sjampinjonger i skiver, eller la hermetiske renne av og ta vare på kraften.
Fres soppen i 5-10 minutter i halvparten av fettet i en gryte. Brun resten av fettet i en stekepanne. Stek leveren pent brun og legg den i gryten.
Lag stuingen: Strø over melet og rør om. Kok ut pannen med vann og eventuell soppkraft, hell sjyen i gryten. Tilsett smuldret buljongterning og fløte. Kok opp under omrøring og la sauteen koke i 3-5 minutter. Smak til med pepper, sherry eller appelsin.
Sauté blir godt fyll i for eksempel paiskall eller krustader. Passer også som fyll i omeletter, i en krans av kokt ris med kokte grønnsaker og en frisk salat.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus