Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g kikerter (andre belgvekster kan også brukes)
1 kylling
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
vann
2 ts salt
1 ss urter (timian, basilikum, rosmarin)
1 lite laurbærblad
5 av hver hel nellik og allehånde
1 ts nykvernet pepper
1 boks tomater
2 gulrøtter i skiver
2 skiver rotselleri, i terninger
1 skive kålrot, i terninger
1 purre, snittet
persille
Bløtlegg kikertene natten over og hell av bløtevannet. Ha ertene i en stor kjele. Del kyllingen i to og ha den i kjelen. Tilsett løk og hvitløk. Hell på vann så det dekker. Tilsett salt, urter, laurbærblad og krydder. La det koke opp og så trekke på.
Etter 3/4 time tilsettes tomater, gulrøtter, selleri og kålrot. La det småkoke videre. Ta opp kyllingen når kjøttet begynner å løsne fra beina. Plukk kjøttet av skroget og skjær det opp i biter. Tilsett purre. Ha kjøttet tilbake i gryta og la det få koke med de siste minuttene. Dryss persille over.
Retten spises fra dype tallerkner med skje som en tykk suppe. Brød eller flatbrød hører med. Retten kan også serveres med kokte poteter og spises med gaffel og kniv.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus