Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store kyllingbryst
1 dl tørr sherry
1 ½ ss smør
2 pressede hvitløkfedd
200 g skivete sjampinjonger
1 dl purre i ringer
2 dl hønsebuljong
salt
svart pepper
1 ½ dl husholdningsfløte
½ ss hvetemel
2-3 ss hakket persille
kokt ris eller kokte poteter
Prikk de skinn- og benfrie kyllingbrystene med en gaffel. Legg dem i en kraftig plastpose. Hell i halvparten av sherryen og vend på kjøttstykkene slik at alle sider blir dekket. La det hvile kaldt i 1 time eller gjerne natten over. Snu posen et par ganger.
Kok risen etter oppskriften på pakken.
Krydre med salt og pepper, og brun de godt avrente kjøttstykkene i smøret i en stor stekepanne. Tilsett hvitløk og sopp. Stek under omrøring til all væske er fordampet. Tilsett buljongen og resten av sherryen. La alt syde under lokk i ca 15 minutter. Smak til med krydder.
Visp sammen fløte og mel i pannen. La det småkoke noen minutter. Strø over persille og server med kokt ris eller kokte poteter.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus