Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor kylling i stykker med skinnet på
2 liter vann
6 store gulrøtter i biter
3 selleristilker i tynne skiver
3 pastinakk i biter
½ purre i skiver
1 kålrot i terninger
2 skrelte hvitløkfedd
10 persillestilker
4 dillstilker
1 ½ ts salt
nykvernet svart pepper
Kok opp vann og kylling i en stor kjele og skum av regelmessig.
Sett til side 1 dl av gulrotbitene og ha resten i kjelen sammen med de øvrige ingrediensene. La det hele trekke over svak varme under lokk til kyllingene er klare, ca 1 time.
Ta opp kyllingbitene, avkjøl dem og skjær så kjøttet i passe store biter. Legg kjøttet til side.
Ha ben og skinn tilbake i suppen og la den småkoke i ytterligere 1 time.
Sil suppen over i en ren kjele, gjerne gjennom et sileklede, og press forsiktig ut så mye væske som mulig.
Vil du ha en ekstrem mager suppe, setter du kjelen i kjøleskapet natten over og fjerner fettlokket som har dannet seg.
Varm suppen med kyllingkjøttet og smak til med salt og pepper. Spe eventuelt med mer vann hvis mye er kokt bort. Rør inn resten av gulrøttene og server suppen i varme tallerkener. Dryss friske urter over.
I jødiske familier får man ofte kreplach til, en slags kjøttfylt melbolle, eller så rører man inn litt kokte nudler. Andre bruker brød til.
Denne suppen påstås å hjelpe mot alt, fra hjertesorg til bakrus. Så kalles den da også for jødisk penicillin og jødisk valium.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus