Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ung høne
salt
pepper
50 g mel
75 g smør eller fett
100 g sopp
1-2 løk
4 tomater
100 g bacon
150-200 g pølser
1/2 liter hønsekraft
3 ss rødvin
50 g rosiner
1 laurbærblad
suppekvast
persille
Del hønen i små, pene stykker. Fjern ruggben og brystben og kok kraft på dem.
Vend kjøttstykkene i halvparten av melet tilsatt salt og pepper.
Brun kjøttet gyllenbrunt i 50 g smør i panne. Legg kjøttstykkene i ovnfast fat.
Ha resten av smøret i pannen og stek sopp, hakket løk og flådde hakkede tomater. Legg det over i fatet.
Stek bacon og pølser. Del pølsene i mindre stykker. Legg det over i fatet.
Rør resten av melet i smøret i pannen og tilsett kraften og vinen. La det koke til det tykner. Hell det over i fatet.
Tilsett rosiner, laurbærblad og suppekvast og legg lokk på.
Sett fatet i ovnen på 170 C og la det steke i midten ca 1 1/2 time.
Retten serveres rett fra fatet med hakket persille.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus