Flere resulteter finnes under oppskriften
1 broiler, ca 1 1/4 kg
salt
pepper
Fyll:
50 g smeltet smør eller margarin
1/2 ts kyllingkrydder
revet skall og saft av 1/2 sitron
2 dl brødsmuler
1 egg
salt
pepper
1 ss klippet persille
hakket broilerinnmat
2 ss smør eller olje til pensling
Tørk broileren ut- og innvendig med oppvridd klede.
Bland alle ingrediensene til fyllet, tilsett litt melk hvis det virker for tørt. Pakk det tett i broileren. Lukk for åpningen med fjærkrenål eller sy igjen.
Pensle broileren med fett som er rørt sammen med salt og pepper. Beregn steketid ved å veie den; ca 40 min pr. kg + 15 min for hele fuglen. 175 C midt i ovnen.
Legg broileren med brystet opp i liten langpanne og drypp med stekesjyen av og til.
Broileren er ferdig når lårbenet kan trekkes løs.
Kok pannen ut med litt vann, og jevne eventuelt sjyen med litt maisennamel. Smak til med salt og pepper.
Server broileren hel. Skjær den opp ved bordet. Skjær brystkjøttet og fyllet i tynne skiver. Trekk lårene av og skjær kjøttet i skiver eller del dem i leddet. Serveres med stekte pølser, salat og poteter.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus