Flere resulteter finnes under oppskriften
2 gryteklare kyllinger
salt
nykvernet pepper
melk
olje til fritering
hvetemel
SAUS:
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 dl hønsebuljong
1 dl kremfløte
salt
pepper
Del hver kylling i åtte stykker. Skyll kyllingstykkene raskt i kaldt vann og tørk dem med kjøkkenpapir. Gni dem inn med salt og pepper. Legg stykkene i en dyp bolle og hell på melk til det dekker. La dem stå i minst 15 min. Sett stekeovnen på 75 C.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Oljen er varm nok når det stiger opp bobler rundt skaftet på en tresleiv som stikkes nedi. Bruker du elektrisk frityrkoker, varmer du oljen til 180 C. Ta kyllingstykkene opp av melken og tørk dem med kjøkkenpapir. Dryss dem med hvetemel på alle sider. Stek kyllingstykkene i omganger i oljen i ca 10 min til de er gyllenbrune og gjennomstekt. Ta opp stykkene og la dem renne av litt på kjøkkenpapir.
Hold de stekte kyllingstykkene varme i stekeovnen mens du steker resten på samme måte.
Lag sausen ved å smelte smøret i en kasserolle. Dryss på hvetemel og la det frese et par minutter. Visp inn hønsebuljong og kremfløte. La sausen koke noen minutter under omrøring til den er tykk og fyldig. Smak til med salt og pepper.
Server dem nystekte med grønnsaker og brød til..
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus