Flere resulteter finnes under oppskriften
4 kyllingfileter à ca 150 g
hvetemel til strøing
salt
pepper
2 ss olivenolje
2 hvitløkfedd, hakket
2 ss puré av soltørkede tomater
3 dl hønsebuljong
en håndfull sorte oliven
Vend kyllingfiletene i en blanding av mel, salt og pepper. Varm olivenoljen i en stor stekepanne, ha i kjøttet og stek det på begge sider til det er pent brunt og litt sprøtt, ca 10 minutter. Ta kjøttet ut av pannen.
Ha hvitløken i pannen og fres den raskt, rør deretter inn tomatpuré, buljong og litt pepper. Kok opp mens du skraper bunnen av pannen for å løsne stivnede smaksstoffer, og legg kyllingfiletene tilbake i pannen.
Tilsett oliven og la kjøttet småkoke i sausen ca 15 minutter, snu filetene etter halvgått tid til kyllingen er gjennomkokt og sausen har tyknet litt. Smak eventuelt til med mer salt, men husk at buljong og oliven kan være salt, så det er sannsynligvis ikke nødvendig å salte ytterligere.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus