Flere resulteter finnes under oppskriften
ris til fire personer
1 boks ananasringer/biter i egen saft, 500g
1 ss olje
400 g broccoli i små buketter
500 g kyllingbryst i 2 cm store terninger
Saus:
Ananassaften
1 dl appelsinjuice
2 ss hvitvinseddik
2 ss soya
1 ss maisennamel
¼ ts kajennepepper
¼ ts malt ingefær
2 ss finklippet gressløk
båter av sitron eller lime til garnering
Hell saften av ananasen og bland den med ingrediensene til sausen. Sett sausen til side.
Varm opp en wok eller en stekepanne over sterk varme. Hell i oljen og stek broccolibukettene under omrøring i 2 minutter. Ta dem opp og sett dem til side. Stek halvparten av kyllingkjøttet på sterk varme og under omrøring i 2-3 minutter. Ta opp kjøttet og varm opp wok´en igjen. Stek resten av kjøttet på samme måte og ta det opp.
Hell den sammenvispete sausen opp i wok´en under omrøring. La den småkoke til den tykner. Legg i alt kyllingkjøttet og ananasbitene og kok opp igjen. Smak til med krydder.
Server straks med kokt ris, garnert med båter av sitron eller lime.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus