Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kyllinger, ca 1,5 kg 4 ss olje 2 ss sukker 6 ss soyasaus 1 bit tørket ingefær, grovt knust 2 ts salt 1 liten hakket løk CHILIDIP: 4 ferske røde chilifrukter 3 hvitløkfedd 4 ss eddik 1 ts salt
Denne kantonesiske spesialiteten vil du finne på mange kinarestauranter. Laget på den riktige måten vil den få en mahogniglans. Skyll kyllingene i kaldt vann og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm olje og sukker til det er lysebrunt. Tilsett soyasaus og vend kyllingene i blandingen. Tilsett 1,5 dl vann, ingefær, salt og løk. Legg på lokk og la kyllingen småkoke i 45-60 minutter til de er møre. Vend dem ofte, tilsett mer vann om nødvendig. Avkjøl kyllingene og del dem i biter. Kok eventuelt inn kraften og server den til. Rens chiliene for frø, stilkfeste og hvite ribber. Finhakk dem eller støt dem i morter sammen med hvitløken. Tilsett eddik og salt. Blir dipen for skarp, kan du tilsette litt sukker.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus