Flere resulteter finnes under oppskriften
1 høne, ca 1 1/2 kg
vann
2 ts salt pr. l vann
1 løk
8 pepperkorn
2 hele nellik
1 laurbærblad
1 persillestilk
Saus:
3 ss smør eller margarin
3 ss hvetemel
5 dl hønsebuljong
saft av 1/2 sitron
1 eggeplomme
1/2 dl fløte
klippet grønt
Tin hønen så mye at posen med innmat kan tas ut. Legg så hønen i gryten sammen med løk og krydder. Hell på så mye vann at det dekker. Ha i salt og kok opp. Skum.
La hønen småkoke under lokk til den er mør. Ta den så opp av kraften.
Flå hønen og skjær kjøttet i mindre stykker.
Lag lys saus av smør eller hønsefett, hvetemel og skummet kraft. La sausen koke minst 5 minutter, og smak den til med sitron, fløte og eggeplomme.
Sausen må ikke koke etter at den er smakt til.
Legg kjøttet tilbake i sausen for å varme det.
Server kjøttet i sausen. Lag en rand av kokt ris, og legg kjøttet i den. Anrett en krans av kokte gulrøtter rundt risranden. Dryss klippet grønt over.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus