Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kyllinger, helst nyslaktet
1 løk
2 ss jordnøtt- eller soyaolje
4 dl vann
3 ss kinesisk soya
2 ss sherry
2 ss hakket syltet ingefær
1 ss sukker
Begge kyllingene deles i åtte stykker. Løken grovhakkes. Varm opp oljen i en tykkbunnet gryte og brun kyllingstykkene på alle sider over god varme. Tilsett vann, soya, sherry og ingefær og la blandingen koke opp. Tilsett deretter løken, skru varmen ned og legg lokk på gryten. La retten stå og surre ca 30 minutter.
Rør i sukkeret og småkok videre i 15 minutter. Dermed blir kjøttet så mørt at det slipper benene, hvilket er helt nødvendig når man skal sette det til livs med spisepinner. Server løskokt ris til (se egen oppskrift).
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus