Flere resulteter finnes under oppskriften
Melblanding:
1 stor kylling, 1,5 kg
hvetemel
salt
pepper
1 ts gurkemeie
kajenne
tørr sennep
malt korianderfrø
2 ss olje
2 løk
1 fedd hakket hvitløk
1 ts malt karve
3 dl kyllingkraft
1 laurbærblad
2 ts tomatpuré
saft av 1 sitron
2 ts frisk hakket mynte
salt
pepper
2 ss lettfløte
4 ss yoghurt
10 skåldede mandler
Forvarm ovnen til 180 C. Del kyllingen i åtte stykker og vend dem i mel.
Stek kyllingstykkene raskt brune i olje i stekepannen. Legg dem over i en kjele.
Stek så løk og hvitløk i fettet etter kyllingen. Tilsett karve og gurkemeje og la det surre i 2 minutter.
Tilsett kraft, laurbærblad, tomatpuré, sitronsaft og mynte. Smak til med salt og pepper.
Varm sausen langsomt til kokepunktet mens du rører. Hell sausen over kyllingstykkene, dekk med lokk. Sett i stekeovnen i 45-50 minutter.
Ta opp kyllingstykkene og hold dem varme. Varm opp sausen, tilsett fløte, yoghurt og mandler.
Legg kyllingstykkene tilbake i sausen og server med kokt ris og en grønn salat.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus