Bruksanvisning
Melbollene er så aktet i Kina at folk til og med har en egen festival til ære for dem. De ofres som gaver til taoistiske guddommer, og etter bønnene holder landsbyen fest på bollene.
Skjær kjøttet i drøyt 1 cm tykke skiver. Bland soyasaus, honning og honningsaus og mariner kjøttet i blandingen i 30 minutter.
Stek kjøttskivene på middels varme til de er gjennomstekte. Avkjøl kjøttet og skjær det i 1 cm store terninger.
Bland gjær, sukker og lunkent vann. La det stå et lunt sted til de skummer. Bland gjærblandingen med mel og lunken melk. Arbeid sammen til en fast deig og kna den på godt melet bakebord i 15 minutter til den er smidig, eller bruk kjøkkenmaskin. La den heve under plast til dobbel størrelse.
Kna deigen godt i 5 minutter. Form til 2-3 cm tykk pølse. Del den i 24 emner og kjevle hvert emne til en sirkel., ca 10 cm i diameter. Brett sammen sirklene og pensle dem med litt olje. La dem heve i 20 minutter.
Trill deigen til en tykk pølse og del den i 24 emner. Kjevle hvert emne til en sirkel, ca 10 cm i diameter. Ha 1 ss fyll på hver sirkel. Brett opp deigen rundt fyllet og vri kantene sammen så det lukkes godt. Legg bollene på fuktig klede på rist og damp den over kokende vann i 20 minutter. La det være god avstand mellom bollene de hever seg. Server dem varme eller kalde.