Flere resulteter finnes under oppskriften
4 kyllinglår
2 ss nypresset sitronsaft
2 ts salt
3 løk, finhakket
4 ss niter kebbeh (se egen oppskrift)
4 hvitløkfedd, knuste
2 cm fersk ingefær, skrelt og revet
¼ ts malt kardemomme
¼ ts malt bukkehornkløver
1 klype nymalt muskat
4 ss berbere (se egen oppskrift)
2 ss paprikapulver
4 ss rødvin
4 hardkokte egg
nykvernet pepper
Doro wat er en klassisk etiopisk gryterett med kylling og egg i rød peppersaus. Den pakkes i injerabrød (se egn oppskrift) og spises med fingrene.
Klapp kyllinglårene tørre med kjøkkenpapir og gni dem inn med sitronsaft og salt. Legg lårene i en bolle, dekk med plast og la dem marinere i 30 minutter i romtemperatur.
Legg løken i jerngryten uten fett og stek over lav varme til løken er myk og tørr. Rør hele tiden og ta gryten av varmen av og til hvis løken legger seg ved.
Ha i Niter kebbeh, og når det begynner å putre har du i ingrediensene hvitløk, ingefær, kardemomme, fenugreek og muskat, men bare en av ingrediensene om gangen. Rør godt mellom hver gang.
Ha i berbere og paprikapulver, rør om og la det koke i 2 minutter. Hell så i vin og 1,85 dl vann. Kok opp under omrøring. La det koke til væsken har konsistens som kremfløte.
Ta opp kyllingen fra marinaden og klapp den tørr.
Legg kyllingen i den putrende sausen. Vend stykkene til de er godt dekket på alle kanter. Sett på lokk og la det trekke i 10 minutter.
Prikk de hardkokte eggene over det hele med en gaffel og ha dem i gryten. Rull dem i sausen til de er godt dekket over det hele.
Sett lokket på igjen og la det koke i 10-15 minutter til, eller til kyllingen er mør.
Smak om nødvendig gryten til med mer krydder før servering.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus