Bruksanvisning
Skyll kyllingen og legg den i en kasserolle. Hell på vann så det så vidt dekker kyllingen. Skyll purren og skjær den i skiver. Skyll, skrell og hakk gulrot og sellerirot. Ha grønnsakene, persille og hel pepper i kasserollen.
Gi kyllingen et oppkok og la den trekke på svak varme med lokket halvveis på til den er mør, ca 45 minutter. Fjern skum fra overflaten et par ganger.
Ta opp kyllingen og la den avkjøles litt. Sil og ta vare på kraften. Rens kyllingen for skinn og bein og skjær kjøttet i 2-3 cm store terninger. Dekk kjøttet til med plast og sett det i kjøleskapet.
Bland ¾ dl av kyllingkraften med fløte, eddik og eggeplommer i en kasserolle. Bland mel, sukker og tørrsennep og rør det ut i litt kraft. Ha blandingen i kasserollen. Varm sausen sakte under omrøring til den tykner. Ta sausen av platen og smak den til med salt og pepper. La den stå tildekket ved romtemperatur i 1-2 timer, rør om av og til.
Skyll i mellomtiden selleri og vårløk. Fjern evt grove tråder fra sellerien. Skjær selleri og vårløk i tynne skiver og bland dem med kyllingkjøttet. Drypp på sitronsaft. Smak om nødvendig sausen til med mer salt og pepper. Legg opp kyllingkjøttet på en seng av salat- eller selleriblader eller i en bolle. Drypp sausen over. Server ristet brød til.