Flere resulteter finnes under oppskriften
4 små eller 2 store kyllinger
1 sitron
Marinade:
1/2 ss hakket persille
1/2 ts rosmarin
3 ss olivenolje
1 finhakket løk
salt
pepper
2-3 s sitronsaft eller hvitvin
litt ingefær
Saus:
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1/4 ts rosmarin
3 ss tomatpuré
1 1/2 dl hvitvin
1/2 kg mosede poteter til pynt
Skjær kyllingene opp i ryggen så de kan legges flatt ut. Gni dem med sitron.
Bland alle ingredienser til marinaden og legg kyllingene i. Sett dem kaldt 2-3 timer.
Varm opp grillen og legg kyllingene under grillen.
Snu dem en gang og pensle dem med litt marinade. Stek kyllingene til de er pent brune og møre.
Ta for deg sausen ved først å steke knust hvitløk i olje, tilsett så resten av ingrediensene. Smak sausen til og rør godt til den blir jevn.
Form potetmosen i kuler, stjerner og firkanter rundt kyllingene. Hell noe av sausen over kyllingene ved servering, og eventuelt over potetmosen.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus