Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kylling på ca. 1,5 kg
1 ss støtte Szechuan-pepperkorn
2 ss finhakket fersk ingefær
3 ss lys soyasaus
2 ss mørk soyasaus
3 ss tørr sherry
1 ss brunt sukker
vegetabilsk olje til steking
6 dl hønsebuljong eller vann
2 ts salt
2 ss sukker
salatblad til pynt
Gni kyllingen inn- og utvendig med Szechuan-pepper og ingefær. Mariner fuglen i soyasaus, sherry og sukker i 3 timer. Snu fuglen flere ganger. Ta opp kyllingen og ta vare på marinaden.
Varm en wok og ha i oljen. Når den er varm tilsetter du kyllingen og frityrsteker den i 5-6 minutter eller til den er brun over det hele.
Ta den opp og la den renne av. Hell av overskytende olje, tilsett marinaden sammen med buljong eller vann, salt og sukker og kok opp. Legg kyllingen tilbake i woken og la den surre i sausen under lokk i 35-40 minutter og snu den et par ganger.
Ta opp kyllingen og la den avkjøles litt før den deles i ca 30 biter. Anrett kyllingbitene på seng av salatblader, hell litt saus over og server omgående. Bruk resten av sausen en annen gang.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus