Flere resulteter finnes under oppskriften
1 perlehøns eller 1 stor broiler
5 ss smør
1 lite kålhode
2 store gulrøtter
1-2 store løk
200 g fett bacon
salt
pepper
6 knakkpølser
Legg perlehønen (eller broileren) i en ovnsfast form og smør den med smør. Sett den i ovnen som angitt. Drypp den av og til.
Del kålen i biter, riv gulrøttene på råkostjern, eller hakk dem fint, og skjær løken i skiver.
Fjern svoren fra baconet og skjær det i stykker. Stek baconet i panne noen minutter. Tilsett grønnsakene. Ha i salt og pepper og så mye vann at det ikke brenner på.
La det koke til grønnsakene er møre, ca 30 minutter. Da skal vannet være dampet bort.
Legg pølsene i ovnen sammen med perlehønen mot slutten av steketiden, så de blir varme. Steketid 45 min. på 220 C midt i ovnen.
Legg grønnsakene opp på fat og legg perlehønen og pølser på toppen. Server stekte eller kokte poteter til.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus