Flere resulteter finnes under oppskriften
6 halve kyllingbryst uten skinn og bein
75 g smør eller margarin
1 ts hvitløkpulver
2 ts løkpulver
1 ts kajenne
2 ts paprikapulver
1 ½ ts salt
½ ts hvit pepper
½ ts svart pepper
¼ ts spisskummen
1 ts tørket timian
salat til serveringen
Del kyllingbrystene i to på langs slik at du får to stykker med samme tykkelse. Bruk håndbaken forsiktig for å klappe dem flate.
Smelt smør eller margarin i en liten kjele. Vær forsiktig så det ikke blir brunt.
Bland alle ingrediensene i en bolle. Pensle kyllingbrystene på begge sider med smeltet smør eller margarin, og dryss krydderblandingen over.
Sett en stor tykkbunnet stekepanne på sterk varme. Vent med fettet til den er så varm at en vanndråpe freser når du slipper den i pannen. Det tar fra 5-8 minutter.
Drypp en ts smeltet smør på hvert kyllingbryst. Legg to eller tre bryst ved siden av hverandre i stekepannen, og stek i 2-3 minutter til undersiden begynner å bli mørk. Snu dem, og stek dem på den andre siden 2-3 minutter.
Hold de ferdige stykkene varme mens du steker resten. Serveres rykende varme med salat.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus