Flere resulteter finnes under oppskriften
4 kyllinglår eller 2 lår og 2 bryst
5 ss olje
50 g hvetemel
1 løk, hakket
2 selleristilker i skiver
1 grønn paprika, renset og skåret i terninger
2 hvitløkfedd, presset
1 laurbærblad
½ ts tørket timian
½ ts tørket oregano
1-2 røde chili, renset og finhakket
1 boks hermetiske tomater, finhakket, få med kraften
3 dl kyllingkraft
salt
pepper
brønnkarse til pynt
serveres med kokte poteter
Sauce Piquante er en klassisk saus som passer til alt som kan løpe, svømme eller fly i Louisiana. Du kan til og med få alligator med Sauce Piquante. Utgangspunktet er den brune kajunjevningen, og rød chili setter en god spiss. Styrkegraden reguleres med bruken av chili.
Del kyllinglårene i leddet eller brystene midt på, slik at du får åtte stykker.
Stek kyllingbitene i olje i en tykkbunnet stekepanne, til de er brune på alle sider. Ta dem opp av pannen etter hvert som de er ferdige.
Tøm oljen fra stekepannen over i en tykkbunnet gryte. Varm den opp og rør inn melet. Fortsett å røre over svak varme til jevningen har fått farge som peanøttsmør.
Når jevningen er klar, tilsett løk, selleri og paprika, og la det putre i 2-3 minutter under stadig omrøring.
Tilsett hvitløk, laurbærblad, timian, oregano og én eller flere chili. Rør i 1 minutt, tilsett tomater og tomatsaft.
Bland i kraften litt etter litt. Ha kyllingbitene i gryta, legg på lokket og la det trekke i 45 minutter til kyllingen er mør. Hvis det er for mye saus, eller den er for tynn, ta av lokket de siste 10-15 minuttene, og sett opp varmen for å koke inn sausen.
Smak til og server med kokte poteter. Pynt med brønnkarse.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus