Flere resulteter finnes under oppskriften
1,2 kg rå kylling
1 ½ løk
1 stilk persille
1 laurbærblad
4 hele svartpepperkorn
2 ss matolje
2 hvitløkfedd, finhakket
1 grønn paprika, renset og finhakket
1 selleristilk, finhakket
225 g langkornet ris
125 g chorizo-pølse i skiver
125 g kokt skinke i terninger
1 boks finhakkede tomater
½ ts chili-pulver
½ ts spisskummenfrø
1 ts tørket timian
125 g rensete, kokte reker
litt tabascosaus
hakket persille til pynt
salt
malt svart pepper
Hemmeligheten med en vellykket jambalaya er at risen er godt dekket av olje før væsken tilsettes. Da blir den ikke hengende sammen under kokingen.
Legg kyllingen i en stor gryte, og hell over 6 dl vann. Tilsett ½ løk, laurbærblad, persille og pepperkorn, og la det koke opp. Legg på lokk og la det trekke i 90 minutter.
Ta kyllingen opp når den er kokt. Fjern skinnet og bena, og skjær kjøttet i biter. Sil kraften og sett den til avkjøling.
Hakk resten av løken, og varm oljen i en stor stekepanne. Stek løk, hvitløk, paprika og selleri i omtrent 5 minutter. Ha deretter risen i. Legg i pølse, skinke og kyllingkjøtt og stek det i ytterligere 2-3 minutter. Rør ofte.
Tilsett tomatene, 3 dl av kraften, chili, spisskummen og timian. La det koke opp, legg på lokk og la det småkoke i 20 minutter eller til risen er ferdig og væsken er kokt inn.
Ha i reker og tabasco, og la det putre 5 minutter. Smak til og server.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus