Flere resulteter finnes under oppskriften
FYLL:
1 kylling, ca 1,6 kg
1 stor løk, finhakket
1 stor bunt bredbladet persille, hakket
1 bunt frisk koriander, hakket
¼ ts gurkemeie
¼ ts safran, malt
2 ss vegetabilsk olje
1 ts ingefær, malt
1 ts kanel
3 ¾ dl vann
SAUS OG DEIG:
5 egg, lettpisket
2 ½ dl melis
kanel
nykvernet pepper
500 g filodeig
250 g usaltet smør, smeltet
2 ½ dl mandler, hakket
kanel
2 ½ dl melis
Forvarm ovnen til 180 C. Legg kyllingen, løk, persille, koriander, gurkemeie, safran, olje, ingefær og kanel i en ildfast form med vann. Sett fatet i ovnen i 90 minutter.
Ta kyllingen opp av formen og avkjøl. Plukk av kjøttet og kast skinn og ben.
Skum fettet av stekesjyen og hell den over i en mellomstor kjele. Kok opp og tilsett egg, sukker, kanel og pepper etter smak. Kok den inn til den jevner seg.
Forvarm ovnen til 190 C. Pensle en 20 cm stor paiform.
Legg en plate filodeig i paiformen og pensle med smeltet smør. Legg en ny plate filodeig oppå og pensle også den med smør. Fortsett lagene med enda 7 plater filodeig. Pensle hver lett med smeltet smør og dryss på litt hakkede mandler, kanel og melis på den siste platen.
Ha eggeblandingen og kyllingstykkene i formen, brett deigen over fyllet og pensle med smør.
Fire filoplater skåret runde pensles med smør og legges over fyllet. Pensle flere filoplater og form dem til roser som legges slik at de dekker hele paiens lokk. Pensle med smeltet smør.
Stek paien i 30-45 minutter, til den er gyllen. Dryss på resten av blandingen med mandler, kanel og melis.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus