Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg kyllingbryst, skåret i store stykker, uten skinn og ben
4 ss biryani marsala pasta
2 grønne chilli, hakket
1 ss fersk ingefær, skrelt og revet
2 hvitløkfedd, presset
50 g frisk hakket koriander
6-8 friske mynteblad, hakket
1 beger naturell yoghurt
4 løk, skåret i skiver, sprøstekt
450 g basmatiris, vasket
1 ts spisskummenfrø
5 cm kanelstang
6 kardemommefrukter
vegetabilsk olje til steking
4 store poteter, skrelt og delt i biter
3 dl skummet melk
½ kopp cashewnøtter
1/3 kopp sultanas, til pynt
Bland kyllingstykkene med de ni neste ingrediensene i en stor bolle og la det stå i ca 2 timer. Ta det over i en stor, vid panne og la det putre i ca 10 minutter. Sett til side.
Kok opp en stor kjele med vann. Ha i risen sammen med spisskummenfrø, kanelstang og kardemomme. La det stå og trekke i 5 minutter. Hell av vannet og fjern de hele krydderbitene.
Varm opp oljen og stek potetbitene til de er brunstekte. Legg halvparten av risen på kyllingstykkene i en gryte, legg så et lag med poteter. Ha resten av risen oppå potetbitene og glatt det ut til et jevnt lag.
Hell skummet melk over risen. Lag noen fordypninger i risen med enden av en skje og hell litt safrankrydret melk i fordypningene. Legg noen smørklatter på toppen, ha på lokk og la gryta putre på lav varme i 35-45 minutter.
Mens biryanikyllingen steker, lag tilbehøret. Smelt en smørklatt og fres cashewnøtter og sultanas til de eser. Hell av væsken og sett til side. Når biryanien er ferdig, ha retten over på et serveringsfat, pynt med nøtte- og sultanasblanding og server med en gang.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus