Flere resulteter finnes under oppskriften
1 høne på 1 1/2 kg
7 1/2 dl kraft
2 eggeplommer
salt
100 g smør
griljernmel
smør
Urtesmør:
125 g smør
2 eggeplommer
3 ss friske urter
1 ts sennep
salt
pepper
Hønen vaskes og kokes mør i kraften i ca 90 minutter. Avkjøl. Fjern skinn og ben, og del kjøttet i serveringsstykker. Ha to eggeplommer og litt salt i en stålkjele. Dette vispes til krem. Smelt smøret og visp kun det gule, klare smøret i eggekremen.
Kjøttstykkene dyppes i sausen, vendes i griljernmel og stekes lysebrune i brunet smør:
Smøret til urtesmøret røres glatt. Rør inn eggeplommer og urter. Smak til med sennep, salt og pepper.
De ferdigstekte kjøttstykkene anrettes på varmt fat med fritert persille og urtesmør.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus