Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kyllinger á 1 ½ kg
1 ss svarte pepperkorn
1 ss tørkede chiliflak
saft av 3 sitroner
1 ¾ dl extra virgin olivenolje
olje til pensling
salt
Lag sommerfuglkyllinger: Klipp langs begge sider av ryggraden på kyllingene med en kylling- eller kjøkkensaks. Brett fuglene ut og press dem flate med håndflaten. Stikk et grillspidd gjennom det ene låret og diagonalt gjennom kroppen slik at det kommer ut igjen gjennom vingen på motsatt side. Træ et annet spidd på tvers av dette slik at det går gjennom motsatt lår og vinge.
Legg kyllingene i en stor lav form. Grovknus pepperkornene i en morter, ha i de tørkede chiliflakene og støt litt til, men uten at pepperen blir for finmalt. Sett til side.
Bland saften av 2 av sitronene med 1 ¼ dl av olivenoljen. Hell dette over kyllingene, og dryss deretter over ca ¾ av pepper- og chiliblandingen. Dekk formen med plastfolie og la kyllingene stå i kjøleskapet og trekke i marinaden i minst 1 time.
Bland sammen resten av sitronsaften, olivenoljen og pepper- og chiliblandingen. Ta kyllingene opp av marinaden og tøm ut eventuelle rester av marinaden. Dryss på litt salt. Grill kyllingene over indirekte middels varme i 50-60 minutter. Pensle med mer av pepperkornoljen hvert 20 minutt. Grill kyllingene til det siver ut klar kraft når du stikker en kniv i den tykkeste delen av låret. Snu den etter halvgått tid. Ta kyllingene av grillen og la dem hvile i 10 minutter før de skjæres opp.
Del hver kylling i fire stykker og server dem sammen med en god salat.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus