Flere resulteter finnes under oppskriften
4 kyllingfileter
MARINADE:
saft av 1-2 appelsiner
saft av 1 sitron
1 hvitløkfedd, finhakket
½ ts tørket oregano
½ ts malt spisskummen
¼ ts malt nellik
¼ ts malt kanel
1 ts salt
¼ ts pepper
POLENTA:
5 dl vann
1 dl polenta
½ finhakket rød chilipepper
½ ts salt
SAUS:
5 ss olivenolje
2 ½ ss hvitvinseddik
4 ss vann
6 ss finhakket koriander
1 hakket sjalottløk
1 ts finhakket rød chilipepper
½ ts finhakket hvitløk
½ ts salt
Bland alt til marinaden. Skjær kyllingfiletene i lange, brede strimler og legg dem i en plastpose, hell på marinaden og knyt posen. Mariner kjøttet i kjøleskapet minst 4 timer, helst natten over.
Tre kjøttet på spidd og la spiddene ligge på grillen i 2-3 minutter på hver side.
Kok opp vann til polentaen, dryss grynene i, tilsett chilipepper og salt og kok grynene i 5 minutter til en fast grøt. Fordel grøten til et ca 3 cm tykt lag utover et flatt fat og skjær ut sirkler eller snipper. Brun eventuelt polentaen raskt i olje i en stekepanne.
Visp sammen alt til sausen. Anrett kyllingspiddene over polentaen. Hell sausen rundt.
En salat av appelsin, grapefrukt og ruccola eller frisséesalat, med litt av sausen over er friskt tilbehør.
Gratinert kyllingrett med mais
Grillet korianderkylling med guacamole
Grillet kylling med mandelsaus
Hvitløksstekte kyllingbryst på grønnsaksseng
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Karrikylling med kokos og limeblader
Krydrete kyllingvinger med honningsmak
Kylling i appelsin- og honningsaus
Kylling med aubergine, paprika og tomater
Kylling med indiansk maisstuing og hvitløkmoste poteter
Kylling med kanel- og koriandersaus
Kylling med kastanjer og linser
Kylling med kinesiske grønnsaker
Kylling med kokos og grønn chili
Kylling og cashewnøtter i gul bønnesaus
Kylling-tagine med sitron og oliven
Kyllingbryst med leverposteimouse
Kyllingfilet marinert med rosmarin
Kyllinggryte med basilikum og tomater
Kyllinggryte med mandler og krabbe
Kyllingrett med estragon og sopp
Kyllingsalat med grønne bønner
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus
Kyllingsuppe med kokos, sitrongress og chili
Kyllingsuppe med tortillachips
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Orientalsk marinade til kylling
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Porsjonskyllinger på indisk vis
Sennepsglasterte kyllingfileter med asparges
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Stekt kylling med chili og basilikum
Stekt kylling med mandel- og eggsaus
Stekt kylling med rosmarin og sitron
Stekt kylling på italiensk vis
Urtekrydret kylling i rømmesaus