Flere resulteter finnes under oppskriften
20 villvinsblader
1 stor løk
2 ss olivenolje
6 ss langkornet ris
300 g karbonadedeig
salt
pepper
timian
1 laurbærblad
evnt. 3 ss sesamfrø
2 1/2 dl hvitvin
Legg villvinen i kokende vann i ca 1 minutt. Ta dem opp med hullslev og legg dem på et håndkle.
Hakk løken og la den dampe i olje til den er gyllen. Tilsett risen og la den også bli gyllen.
Ha karbonaden i gryten og rør i det til det har mistet farge. Smak til med salt, pepper og timian. Ha oppi et knust laurbærblad og sesamfrø hvis det finnes.
Legg en skje farse på hvert villvinsblad. Rull det sammen som en vanlig kålrulett og legg dem tett sammen i en bred, lav gryte. Hell hvitvin over.
Kok retten ved svak varme ca 25 minutter under lokk. Ta av lokket til slutt så noe av væsken fordamper.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus