Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g friske grønnsaker
vann
salt
3 ss hvetemel
3 dl melk
1 ss margarin eller smør
4 store egg
3 dl revet vellagret ost
½ ts salt
pepper
Rens og skyll de friske grønnsakene. Bruk for eksempel purre, knollselleri, artisjokker, persillerøtter eller dypfryst broccoli, brekkbønner.
Skjær grønnsakene i terninger. Kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. De dypfryste grønnsakene legges utint i kokevannet. La grønnsakene renne godt av. Legg dem deretter i en smurt, ganske vid, ildfast form på ca 2,5 liter. Sett ovnen på 175 C.
Visp melet sammen med litt av melken i et kokekar. Tilsett resten av melken og fettet. Kok opp sausen under omrøring og kok den deretter i 3-4 minutter. Ta kokekaret av varmen.
Skill eggene. Rør i én eggeplomme av gangen og deretter osten. Smak til med salt og pepper. Avkjøl røren. Stivpisk eggehvitene. Vend dem forsiktig inn i ost- og eggeblandingen.
Dekk grønnsakene med gratengrøren. Sett gratengen på midterste rille i ovnen med en gang og stek den i 40-50 minutter. Åpne ikke ovnsdøren før mot slutten av steketiden.
Server gratengen umiddelbart, eventuelt sammen med skinke eller røkt svinekam eller tomatsalat.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus