Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g frisk eller 400 g dypfryst rosenkål
2 løk
3-4 gulrøtter
200 g friske sjampinjonger eller 1 boks sopp, 200 g
2-3 ss margarin eller smør
1 ½ dl vann eller soppkraft
1 ts salt
1 ts merian eller oregano
1 krm pepper
1 dl hakket persille
Fjern eventuelt stygge ytterblad på frisk rosenkål, skyll den. La eventuelt den dypfryste tine noe. Skrell løk og gulrøtter og skjær dem i skiver. Skyll frisk sopp og skjær den i skiver, eller la den hermetiske renne av, ta vare på kraften.
Fres soppen i halvparten av fettet. Legg deretter i løk, gulrøtter og resten av fettet og fres alt sammen. Tilsett vann eller soppkraft, salt og krydder. Kok opp og kok grønnsakene i ca 5 minutter under lokk. Legg deretter i kålen. Kok til kålen er så vidt mør, fersk kål i ca 10 minutter, dypfryst kål i ca 5 minutter. Bland i persille og smak til.
Server med kokt ris eller brød og eventuelt tomatbåter eller grønn salat.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus