Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g auberginer
salt
2 løk
3 fedd hvitløk
6-8 ss olivenolje
2 bokser avislt og hakket tomater, 800 g
1 ss frisk hakket basilikum
pepper
1 ts sukker
5 ss vann
2 ss tomatpuré
150 g revet norvegiaost blandet med 50 g revet parmesanost
Skjær auberginene i 7 mm tykke skiver på langs. Legg dem ut over et håndkle og dryss salt over. Etter 30 minutter kan du klappe dem tørre.
Forvarm stekeovnen til 150 C.
Hakk løkene og press et fedd hvitløk. Surr dette i 2 ss olje. Tilsett tomater, basilikum, salt og pepper, og la det småkoke videre i 30 minutter.
Varm opp resten av oljen med hvitløkene i stekepannen, og brun aubergineskivene på begge sider. Legg dem på kjøkkenpapir.
Legg et lag auberginer i bunnen av en ildfast form. Dekk med et lag tomatsaus og et dryss ost. Gjenta dette til alt er brukt opp. Avslutt med et lag tomatsaus og dryss ost over.
Stekes i 30 minutter til det bobler og overflaaten er gyllen.
Retten kan spises som smårett med salat eller som tilbehør til en hovedrett.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus