Flere resulteter finnes under oppskriften
80 g langkornet ris 4 store bifftomater 4 store røde eller grønne paprika sukker salt nykvernet svart pepper 4 poteter 5-6 stilker bladpersille eller vanlig persille 2 stilker frisk mynte eller ½ ts tørket 1 stor løk 8 ss olivenolje 300 g kjøttdeig paprikapulver 3 ss tomatpuré
La risen ligge i bløt i en bolle med lunkent vann i 15 minutter. Skyll i mellomtiden tomatene og paprikaene. Skjær forsiktig av et lokk på alle og legg lokkene til side. Bruk en treskje og hul ut tomatene. Ta vare på det uthulte tomatkjøttet. Skjær vekk hvite ribber inni paprikaene og skyll ut frøene. Dryss litt salt, pepper og sukker i tomatene. Dryss salt og pepper i paprikaene. Skrell potetene og skjær dem i tykke staver. Legg dem i en bolle med kaldt vann. Skyll persillen og mynten og finhakk bladene. Skrell og finhakk løken. Varm 4 ss olivenolje i en tykkbunnet kasserolle eller sauteringspanne på middels varme. Fres løken til den er myk og blank. Tilsett kjøttdeigen. Stek kjøttdeigen og klem den i stykker så den korner seg. Stek til all væske har kokt inn. Hakk det uthulte tomatkjøttet og bland det med den stekte kjøttdeigen. Smak til med salt, pepper og paprikapulver. Sil bløtevannet av risen og rør den i kjøttdeigen sammen med 1 ¼ dl vann. Demp varmen og la det hele trekke under lokk i ca 10 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 175 C. Rør persille og mynte i kjøttblandingen og fyll de uthulte tomatene og paprikaene med den. Legg lokkene tilbake på plass og sett tomater og paprika i en ildfast form. Sil vannet av potetene, tørk dem på kjøkkenpapir og legg dem innimellom tomater og paprika. Rør ut tomatpuréen i 4 ss olivenolje og 2 ½ dl kokende vann. Hell det i formen. La formene stå midt i ovnen i ca 1 time. Server de fylte tomatene og paprikaene rett fra formen.4
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus