Bruksanvisning
Vask og rens aspargesen. Kutt den i 10 cm lange topper. Kok aspargesen i lettsaltet vann 4-6 minutter. Den skal være fast med hard kjerne. Ta aspargesen opp av vannet og la den renne av seg. Legg den over på tørkepapir.
Bruker du tørkede morkler tilberedes de som beskrevet på pakken. Smelt 10 g smør i en panne og la morklene surre på sterk varme til de begynner å gi fra seg kraft. Stek morklene i to porsjoner.
Sil kraften fra morklene. Du trenger 1,5 - 2 dl kraft. Finhakk sjalottløken. Tørk ut av pannen før du smelter 30 g smør. Ha i løken og la den surre til den blir blank, men uten å bli brun ca 3 minutter. Ha i morklene og tilsett madeira, salt og pepper. La dette surre til væsken er nesten fordampet. Samtidig varmes soppkraften og crème fraîchen i en annen kjele. Hell den varme blandingen i pannen og la morklene surre under lokk i 8 minutter. Legg så aspargestoppene forsiktig i og la det småkoke 2-3 minutter til de er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper. Rist loffskivene i brødrister eller stekovn og legg dem på varme tallerkener. Legg morkler og asparges pent på og dekk med sausen. Dryss over nyhlippet gressløk og pynt gjerne også med kirsebær trukket i madeira.