Flere resulteter finnes under oppskriften
6 artisjokker
salt
1 ss olje
150 g reven ost
1-2 ss reven Parmesan-ost
1 egg
1 boks ansjosfileter
1 rundstykke eller en tykk skive loff
1 ss klippet persille
revet skall av 1 sitron
noen dråper sitronsaft
hardkokt egg
Ostesmør:
50 g smør
1 ss reven ost
1 ss reven Parmesan-ost
Kok artisjokkene møre i godt saltet vann. Avkjøl dem og ta forsiktig ut midtbladene og "skjegget" som dekker bunnen.
Sett artisjokkene i et ildfast fat med litt av kokevannet i bunnen. Pensle sidene av artisjokkene med olje.
Bland reven ost, lake fra ansjosboksen, krummen fra rundstykket, egg, persille, sitronskall og -saft. Ta til side 6 ansjoser til pynt. Resten hakkes fint og blandes i farsen.
Fyll farsen i artisjokkene.
Sett dem i ovnen og la dem stå til de er gjennomvarme, ca 20 minutter.
Legg en ansjosrull på toppen av hver artisjokk. Pynt med eggeskiver og ostesmør.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus