Flere resulteter finnes under oppskriften
2 squash
2 løk 150 g sideflesk eller røkt svinekam
margarin eller smør
1 boks tomater, 400 g, eller 4-5 friske tomater
1 ss hvetemel
1 ts salt
2 krm pepper
2 dl revet ost
Sett ovnen på 200 C. Skyll squashen, del den på langs, den skal ikke skrelles. Grav ut det meste av fruktkjøttet med skje, hakk det.
Pensle de uthulte squashene med litt olje, legg dem i en ildfast form og sett dem i ovnen 15-20 minutter, slik at de blir nesten møre. Lag i mellomtiden fyllet:
Skrell og hakk løk. Skjær sideflesk eller svinekam i små terninger. Fres hakket løk og kjøtt i en stekepanne, eventuelt i litt ekstra fett. Legg den hakkede squashen i mot slutten.
Hell av kraften på de hermetiske tomatene og hakk dem, eller hakk de friske tomatene. Bland tomatene med squashen, dryss over melet, rør om og kok i 3-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ta ut de halve squashene, øk ovnsvarmen til 225-250 C. Fordel fyllet i squashene, dryss over osten.
Gratiner squashene øverst i ovnen til oversiden har fått pen farge, 10-15 minutter.
Server kokt ris og grønn salat til.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus