Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ dl tørkede morkler
5 dl vann
2 ss smør eller margarin
3 ss hvetemel
1 dl vann
2 dl kaffefløte eller 1 dl kremfløte + 1 dl melk
salt
evt nymalt pepper
Det er ikke tillatt å selge friske morkler i Norge. Plukker man dem selv, må de behandles som følger: Sandmorkler inneholder en vannløselig gift. Kokekraft og bløtleggingsvann skal derfor slås vekk. For sikkerhets skyld anbefales samme tilberedningsmåte for alle slags morkler. De fleste av smaksstoffene blir likevel igjen, de kommer fram når soppen får frese og koke i fett.
Skyll friske morkler i flere vann. Kok dem to ganger i rikelig med vann ( 3 x soppens volum), minst 15 minutter hver gang. Slå vekk vannet etter hver koking.
La tørkede morkler ligge i den oppgitte vannmengden i minst 2 timer, gjerne lenger, for eksempel natten over. Slå deretter vekk bløtleggingsvannet og kok morklene på samme måte som friske.
Hakk morklene ganske fint. Fres dem i fettet til den fine duften kommer fram 5-10 minutter.
Dryss over melet, tilsett vannet og en del av fløten eller fløtemelken. Kok opp under omrøring, og kok stuingen under lokk på svak varme i ca 20 minutter. Rør av og til. Spe med resten av fløten i løpet av koketiden. Smak til med salt og eventuelt litt pepper.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus