Flere resulteter finnes under oppskriften
4 paprika
3-4 dl ris som er kokt i grønnsakbuljong
1 løk
3 fedd hvitløk
2 skåldede tomater
hakket persille
2-3 ss hakket sort oliven
olivenolje
Skjær toppen av paprikafruktene og behold dem som lokk. Rens fruktene forsiktig for frø og frøholdere. Sett dem i smurt form for å fylle dem.
Hakk løk og hvitløk, og stek det blankt i olivenolje. Grovhakk tomatene og ha dem i sammen med noe av persillen. La det surre et par minutter og rør inn risen og det andre. Smak til med nykvernet pepper. Stapp fyllet i paprikaene, sett på lokkene og sett formen i ovn på 200 C i 30-40 C i 30-40 minutter.
Serveres til fisk eller kjøtt, eller bare med brød til.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus