Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g tørkede, gule splitterter
1 laurbærblad
1 løk
saft av ½ sitron
4 ss kaldpresset olivenolje
salt
nykvernet svart pepper
5-6 stilker bladpersille eller persille
1 hvitløkfedd
1 liten rød paprika
3 vårløk
ha ertene i en sikt og skyll dem under rennende kaldt vann. Ha dem i en kasserolle sammen med laurbærbladet. Hell på vann så det dekker.
Skrell løken og hakk den fint. Ha løken i kasserollen med ertene og la det hele koke opp. Fjern skum, legg på lokk og kok ertene på svak varme i ca 1 time, eller til de begynner å mose seg.
La ertene renne av i en sikt. Ta opp laurbærbladet. Mos ertene med baksiden av en tresleiv, med stavmikser eller i matprosessor.
Rør inn sitronsaft og 3 ss av oljen og smak til med salt og pepper.
Skyll persillen og finhakk bladene. Skrell og press hvitløken. Bland persille og hvitløk i ertepuréen.
Skyll paprikaen og del den i to på langs. Fjern stilk og frø og skjær kjøttet i strimler. Skyll og rens vårløken og skjær den i skiver. Legg opp ertepuréen på serveringsfat og drypp 1 ss olje over. Pynt med paprika og vårløk.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus