Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g paprika, helst avlange grønne
1 løk
2 hvitløkfedd
300 g tomater
5 ss olivenolje
2ss tomatpuré
½ bunt dill
salt
nykvernet svart pepper
150 g kefalograviera-ost, hvit, fast geitost eller gul ost
50 g fetaost
Sett stekeovnen på 225 C. Skyll og tørk paprikaene. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og fjern skinnet. Skjær tomatkjøttet i terninger.
Varm 3 ss av oljen i en stekepanne og stek paprikaene på middels varme på alle sider til de er myke, men de skal ikke bli brune. Ta dem opp av stekepannen og sett dem til side.
Ha 2 ss olje til i stekepannen og fres løken og hvitløken på svak varme til den er myk og blank. Tilsett tomatkjøttet og eventuell tomatsaft og fres det på sterk varme i 5 minutter. Rør ut tomatpuréen i 3 dl vann og ha det i stekepannen. Rør om, legg på lokk og la sausen koke på middels varme i 5 minutter.
Skyll dillen og rist den tørr. Finhakk bladene og ha dem i sausen. Smak til sausen med salt og pepper og hell den i en stor ildfast form. Legg paprikaene på sausen og la formen stå på midterste rille i stekeovnen i 15 minutter.
Riv den faste osten og smuldre fetaosten. Fordel begge ostene i et jevnt lag på paprikaene og la dem steke i ca 5 minutter til. Server retten varm eller kald med ferskt brød til.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus