Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg grønne bønner
3 ss sitronsaft
3 ss smør
AKNI:
1 løk
1 hvitløkfedd
1 ss finhakket eller 1 ts støtt ingefær
1 ts koriander
1 ½ ts støtt fennikel
Det er mest praktisk å starte med akni: Skjær den skrellede løken i fire. Knus hvitløk, koriander og fennikel i morter og bland disse krydder med ingefæren. Kok opp 1 liter vann, tilsett krydderblandingen og kok uten lokk på svak varme i ca 30 minutter. Sil laken, som kan holde seg i flere dager hvis den oppbevares kaldt.
Strengle bønnene og kok dem møre, men ikke bløte, i aknien. Det tar 12-13 minutter. La bønnene så dryppe av seg.
Smelt smøret i en tykkbunnet gryte, det skal bare akkurat smelte, tilsett sitronsaften og vend bønnene i det. Server bønnene straks.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus