Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g blyanttynne asparges
6 ss olivenolje
8 finhakkede vårløk, inkludert de sprø, grønne toppene
3 hvitløkfedd, finhakket
12 stilker hvitløkgress
7 store egg
salt
nymalt pepper
Kok opp en kjele trekvart full med vann. Ha i aspargesene, kok dem i 3-4 minutter og la dem renne av. Legg dem i kaldt, rennende vann, slik at kokingen stopper. La dem renne av igjen og skjær dem i biter på 2 ½ cm. Skjær vekk de treene endene. Sett til side.
Varm 3 ss olivenolje i en stekepanne på svak varme. Ha i vårløk og hvitløk og fres det i ca 8 minutter, til det er mørt. Tilsett hvitløkstilkene og aspargesen og la det frese videre i ca 2 minutter, til alt er gjennomvarmt. Ta pannen av varmen. Visp eggene lett i en bolle til de er godt blandet. Ha i aspargesblandingen. Smak til med salt og pepper.
Varm de resterende 3 ss med olje i en stekepanne til oljen er meget varm. Hell eggeblandingen i pannen og skru ned til middels varme. Stek i ca 6 minutter, til undersiden er gyllen. Før stekespaden langs kanten på pannen noen ganger i løpet av steketiden, slik at eggekaken løsner.
Legg en stor tallerken eller et fat opp ned over pannen, vend panne og fat, og sett pannen tilbake på komfyren.
La omeletten gli fra fatet ned i pannen, og skru ned til svak varme. Stek til omeletten er lysegul og akkurat blitt fast, det tar ytterligere 2-3 minutter.
La omeletten gli over på et serveringsfat, la den kjølne litt, del den i trekanter og server.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus