Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stangselleri
3-4 tomater
1/2 slangeagurk
1 løk
100 g bacon
1 ss smør eller margarin
1 dl buljong
salt
hvit pepper
klippet persille
Skyll stangsellerien godt, del hver stilk i mindre stykker. Flå tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i kokende vann, og trekk skinnet av. Skjær dem i båter. Skrell agurken, skjær dem i båter. Skrell agurken, skjær den i staver. Hakk løken fint.
Klipp bacon i fine terninger som ristes i eget fett.
Tilsett smør eller margarin og damp alle grønnsakene noen minutter i fettet.
Hell på buljong, dryss salt og pepper på og la det hele dampe til grønnsakene er møre, ca 15 minutter.
Dryss litt klippet persille over og server den varm. Retten passer godt til vilt, fugl eller lam.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus