Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liten løk
2 ss smør
1 boks maiskorn, nto 285 g, ta vare på kraften
1 boks lima- eller voksbønner (butter beans), nto 330 g, ta vare på kraften
salt
nykvernet hvit pepper
1-2ss hakket persille
2-3 ss rømme
Skrell og finhakk løken. Varm smøret i en kasserolle og fres løken til den er blank og myk.
Tilsett maiskorn og bønner med kraften fra begge boksene. Kok opp og la det småkoke på svak varme i ca 10 minutter. Rør om av og til.
Smak til med salt og pepper. Rør inn persille og rømme. Serveres varm.
Denne lettlagede og velsmakende grønnsakretten er nok en av USAs eldste og en rett som innvandrerne lærte å lage av indianerne. Om sommeren lages den av friske ingredienser, mens man om vinteren bruker tørkede eller hermetiske.
Serveres ofte som tilbehør til honningglasert skinke.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus