Flere resulteter finnes under oppskriften
2-3 store purre
noen kvister frisk timian
4-5 ss mild olivenolje
2,5 dl hvitvin
1 finhakket hvitløkfedd
salt
pepper fra kvern
250 g rensede reker
1 ss sitronsaft
Snitt purrene på langs og skyll godt under rennende, kaldt vann. Tørk lett og kutt stykker på skrå, 4 cm. Skyll noen kvister timian og rist tørr.
Varm oljen i en stor gryte, tilsett purren og rør raskt. Spe med vin og ha i timian, salt og pepper. Småkok på svak varme i ca 10 minutter til purren er mør.
Avkjøl i kraften og la trekke over natten. Fjern timiankvistene. Slik kan purren serveres som tilbehør.
En ny rett får du ved å tilsette reker og sitron som får trekke ca 3 timer. Synes du det er for mye marinade, heller du bare av litt.
Marinert purre egner seg som forrett, på koldtbord eller som tilbehør med eller uten reker.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus