Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g gram-mel (besan) eller channa atta, kjøpes i innvandrerbutikker
½ ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts bakepulver
¼ ts dyvelsdrek (asafoetida)
½ ts av nigella, fennikel, spisskummen og løkfrø, grovknuste
2 store løk, skåret i fine skiver
2 grønne chili, renset og hakket
50 g frisk, hakket koriander
kaldt vann til røren
vegetabilsk olje til koking
salt
(20-25 stk.)
Rør sammen gram-mel eller channa atta i en bolle med chilipulver og gurkemeie. Ha i bakepulver og dyvelsdrek. Smak til med salt, sikt det så over i en større miksebolle.
Tilsett knust nigella, fennikel, spisskummen og løkfrø, den oppskårne løken, grønn chili og frisk koriander og rør alt godt sammen. Tilsett forsiktig kaldt vann til det blir en tykk røre.
Varm opp olje i en frityrgryte. Bruk en spiseskje og ha forsiktig løkbitene i oljen og stek til de er gylne. Legg ikke flere i gryta enn at det er plass til å snu bhajiene. Tørk av og server varme.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus