Bruksanvisning
Forvarm stekeovnen til 180 C. Trim fenniklene ved å skjære bort skuddene og en tynn skive nederst. Skjær fenniklene i to på tvers. Legg dem i en ildfast form.
Smelt smør og tilsett mynte, persille og sitronsaft. hell smøret over fenniklene, dekk formen med folie og stek i ovnen i ca 1 1/2 time til det er mørt.
I mellomtiden lages sausen. Varm beholderen til food processoren ved å fylle den med varmt vann.
Varm smøret til det bruser og tilsett sitronsaft.
Hell ut vannet og tørk beholderen. Kjr eggeplommene i food processoren i 30 sekunder, hell så det varme smøret i mens maskinen er i gang. Stopp straks alt smøret er tilsatt. Varmen fra smøret skal være nok til å tykne sausen litt. Hvis ikke, hell sausen i en liten kjele med kokende vann og rør til sausen tykner.
Smak på sausen, og tilsett litt salt og mer sitronsaft om nødvendig. Pisk fløten tykk og rør den forsiktig i sausen like før servering.
Server sausen med fennikelen.