Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g store hvite bønner 1 dl olivenolje 1 stor løk 1 selleristilk 3 hvitløkfedd ½ boks knuste tomater 1 liten bunt persille 1 liten bunt basilikum 1 ts sukker
Legg bønnene i bløt natten over. Kok opp bønnene i rikelig med vann og la dem putre svakt i 20 minutter. La dem stå i vannet i en drøy time før du heller av kokevannet. I mellomtiden kan du finhakke løken og hvitløken. Hakk selleristilken og sett stekeovnen på 150 C. Varm oljen i en gryte som tåler et opphold i stekeovnen. Fres løken og sellerien ca 1 minutt i oljen. Tilsett tomater, hvitløk, sukker og 1 ts salt og vend inn bønnene. Ta noen tak med pepperkvernen. Hell på så mye vann at det står ca ½ cm over bønnene, og la bønnegryten stå i stekeovnen i 45 minutter. Pass på at det ikke koker tørt. Hell i så fall på mer vann. Hakk persille- og basilikumbladene og bland dem i gryten etter 35 minutter. Når gryten har stått i ovnen i 45 minutter, sjekker du om bønnene er ferdigkokt. Det er vanskelig å beregne nøyaktig koketid siden den er avhengig av kvalitet og alder på bønnene. Server bønnene kalde elelr varme.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus