Bruksanvisning
Kok opp en kjele trekvart full med saltet vann. Ha i bønnene og kok i 3-4 minutter, til de er møre, men fortsatt sprø. La dem renne av og skyll dem under kaldt vann for å stoppe kokingen. La dem renne av igjen og tørk dem med kjøkkenpapir. Dryss litt mel på bønnene, og rist av det overflødige.
Hell så mye olivenolje i en vid og dyp stekepanne at det står 5 cm over bunnen. Varm opp til frityrtermometeret viser 190 C, eller til en loffbit blir gyllenbrun og sprø på 1 minutt.
Mens du varmer opp oljen, lager du frityrrøren: Sikt 125 g hvetemel, bakepulver og bordsalt opp i en bolle. Lag en grop i melet, og bland gradvis inn egg med en gaffel, til alt er godt blandet. Deretter blander du i så mye vin som må til for å få en tykk røre.
Arbeid i flere omganger: Dypp bønnene i røren og slipp dem oppi oljen. Stek i ca 2 minutter, til de er gylne. Ta dem opp med en klype eller hullsleiv, og la dem renne av på kjøkkenpapir.
Legg bønnene på et varmt fat, dryss grovt havsalt over og server med en gang.